Yamaha Kodiak 700 Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I own a 2016 kodiak 700 purchased back in April, I've ran roughly 5 tanks of gas through it. Now I noticed yesterday when I put it in the neutral that the light didn't come but the bike rolled free. I moved the gear back and forth a few times still nothing. So I gave it a little gas and the light flickered on and off a few times and continued to as long as I hit the gas BUT it's also catching gear and hoping forward! Not everytime you hit the gas BUT every so often it catches an throws the bike forward then goes right back to neutral? I was hoping someone could help me out I have warranty on but I wanna get knowledge of it before I took it dowm there so they don't try to get over on me saying it's my fault, because the bike is in perfect condition. Thank you
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
I own a 2016 kodiak 700 purchased back in April, I've ran roughly 5 tanks of gas through it. Now I noticed yesterday when I put it in the neutral that the light didn't come but the bike rolled free. I moved the gear back and forth a few times still nothing. So I gave it a little gas and the light flickered on and off a few times and continued to as long as I hit the gas BUT it's also catching gear and hoping forward! Not everytime you hit the gas BUT every so often it catches an throws the bike forward then goes right back to neutral? I was hoping someone could help me out I have warranty on but I wanna get knowledge of it before I took it dowm there so they don't try to get over on me saying it's my fault, because the bike is in perfect condition. Thank you
Sounds like a minor adjustment to the shift linkage rod. You can gain access to it fairly easy. Its directly under the shifter lever. We had the storage compartment out and if I recall correctly it could be adjusted thru there as well.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top