I did some maintenance and need help - Page 2 - Yamaha Kodiak 700 Forum
Reply
 
Thread Tools
post #11 of 13 Old 11-16-2019, 12:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 9
I spoke to a friend and checked it with him and it is the correct filter and its installed tight enough, even too tight.
I was using a filter wrench which gave me alot of torque, i guess im used to spinning them on my hand.
After a big trail ride in 12 inches of snow my oil level is good and bike ran very well
Canadiantracks is offline  
post #12 of 13 Old 11-16-2019, 07:47 PM
TRW
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 384
I think every filter is hand tighten only, never use a tool to tighten. If you can't get it to not leak, there is seal issue with the rubber gasket.
TRW is offline  
post #13 of 13 Old 12-07-2019, 01:08 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 6
Thanks all for your help...
LeeMarkus is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Kodiak 700 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome